Adieu tot lo monde, aquí un pichòt mot qu’es per nosautres la darnièra setmana de l’annada d’Aprene 1. D’en primièr per vos mercejar de nos aver seguit lo long de l’annada e de nos aver legits al fial de las setmanas. Mas sabèm plan qu’es pas un adieu definitiu, nos tornarem trapar, que siá dins las escòlas o dins las diferentas manifestacions organizadas.
Aquesta annada d’Aprene 1 foguèt per nosautres densa, de segur, mas d’una riquesa pas discutabla. Descubriguèrem una autra facieta de çò que pensàvem conéisser plan, nos faguèt paur a d’unes moments segur, mas fin finala faguèt pas qu’afortir nòstra enveja de dintrar dins aquel movement plan especial per cadun d’entre nosautres.
Malgrat aqueste ambient de la Covid-19 que nos obligèt a faire mantuna de las setmanas previstas en centre a distància, capitèrem de nos ajudar, d’avançar e de contunhar de faire còla. Capitèrem de passar de moments d’aprendissatges, de convivialitat e d’amistat. Avèm poscut cantar de longa e aprene de novèls cants cada jorn ont èrem amassa. Per nosautres foguèt vertadièrament una annada de las bèlas. Ne voliam profeitar tanben per mercejar totes los formators e intervenents que crosèrem ongan, nos portèron fòrça e es tanben gràcias a eles qu’acabèrem la formacion. Aguèrem l’astre cadun de nos trapar dins mantuna escòla al fial de l’an e aquò quin plaser ! I a pas melhor mejan d’aprene a menar una classa que de lo poder viure. Aprenguèrem un fum de causas mercé a l’observacion de la practica de las regentas que nos recebèron dins lors classas. E pòdem pas mancar de dire un pichon mot per nòstra còla. Pensam que doblidèrem pas los moments agradius passats amassa dins Auvèrnha e Menerbés. Foguèrem una còla gaujosa mas sustot una còla unida, foguèt un vertadièr plaser de viure aquela annada amb vosautres.

Un mercé particular a Amandina Garcia, nòstra avisaira, per sa preséncia, son temps e son ajuda preciosa.

Potons de la còla

Mercé a vosautres de i aver contribuit.

Adieu e a lèu esperam ! E una causa qu’avèm pas la costuma de dire en Aprene 1 : bonas vacanças !

Emà Albert, Aurèlia Lagarde, Amèlia Chabaud e la còla.