Pel darrièr viatge lenga e cultura de la còla, descubriguèrem lo parçan del Menerbés, que se trapa a caval sus Erau e Auda. Dins aquel article, descrivèm nòstre viatge a travèrs la garriga e sa flòra tant particulara.
Fa longtemps que la natura aprenguèt de viure amb l’òme e los tropèls. Per poder cultivar, l’òme brutlèt e desbosiguèt la Garriga. Per subreviure an aquelas atacas, créisser suls ròcs e mai que mai resistir a la raja del solelh e a las secadas, la vegetacion metèt en plaça fòrça estrategias. Lo poison de la Lachuscla per luchar contre las bèstias o la feutrina de la Moja per s’aparar de la calorassa ne son d’exemples, n’i a d’autres.

Mercé a Claudina Chalmeton, Xavi Ferré e Francesa Albert que nos faguèron descobrir aquelas esséncias.

Vos presentam aquel viatge en imatge…

Viatge-botanic-MG-ET-1