« Las jornadas confederalas de la cooperacion »

Quela annada, per de rasons sanitàrias, lo Congrès de las Calandretas se passa a distancia. Començam d’aver la costuma de quela formula!

En plaça, son organizadas en linha « las jornadas confederalas de la cooperacion », partetjadas en doas sesilhas. La prumèira se tenguet lo 1èir d’Abriau e foguet consacrada a la comunicacion politica dau movement. Nos ofriguet un bèl moment de reflexion sobre las diferentas visions strategicas de Calandreta. Coma, en efeit, bastir un liam eficace bei los elegits de la vila, dau despartament, de la region ? Après quauquas oras de nombrós eschamjes venant de l’Occitania tota, podem dire que la serada foguet mai constructiva que conviviala.

La Confederacion Calandreta considera, per ‘quò faire, de botar en plaça ‘na strategia politica armonizada, non-partisana e ben repartida suls territòris. ‘Na tièira representativa daus elegits concernits seriá realizada per chasqua calandreta e dins la mira de bastir de las relacions cordialas e colaborativas entre escòlas e representants dau país. Lo subjècte se mòstra particularament interessant e d’actualitat a l’ora de la Lei Mòlac votada a l’Amassada la setmana passada e a quauquas setmanas de las elecions regionalas. Alòra esitatz pas d’anar consultar las tièiras electoralas de vòstre quartèir, puèi de contactar los candidats per presentar los objectius de Calandreta sul territòri concernit. E mai generalament, per la vida culturala occitana de vòstre parçan.

‘Na segonda sesilha se debanará las matinadas daus 13 e 14 de mai, sobre la comunicacion dau movement, mai generalament queste còp, sobre la tematica : “Cossí parlar dau movement en defòra dau movement?”.

‘Speitam per un vertadèir Congrès en presencial en 2022.

Estève Rougier e la còla