Magdalenas al limon :

Ara vos vau balhar ma recèpta de las Magdalenas al limon. Aital vos poiretz regalar vosautres tanben ! Me vos cal assabentar que la preparacion pren pas qu’un vintenat de minutas e la coseson vint e cinc minutas.

Primièr vaquí las causas que devètz preparar :

– 150g de farina

– 150g de sucre

– 100g de burre

– 2 uòus gròsses

– 1 pecic de sal

– de zèst de limon/irange

D’en primièr, mesclar dins una terralha los uòus entièrs, amb lo sucre e la sal. Trabalhar fins a obténer un mescladís blancàs. Incorporar pauc a cha pauc : farina, burre fondut, e zèst de limon. Emplenar puèi cada mòtle a mitat. Còire a forn doç del temps de cinc a uèit minutas, puèi a forn caud un desenat de minutas. Un còp sortidas las poiretz manjar caudas o frescas a vòstre agrat.

Bon apetís !

Pichòt jòc de far del temps de la coseson :

Trapar los mots seguents e los subrelinhar :

Apondre – Burre – Còser – Farina – Lach – Limon – Mesclar – Mesura – Pebre – Raspar – Rotlar – Sal – Sucre – Tastar – Temps – Uòus

FARINAEOASB
LACHMJVMCUO
IPOPGEETRCR
MOSEFSSRORA
ONEBUPECTEP
NDRROMSALQS
SRAEUEXNDAA
ZETASTARRUR

Amèlia Chabaud e la còla