Per començar, vos desiram una « Bona annada, plan granada e acompanhada d’un ramat d’autras » coma lo ditz la formula. Una novèla annada comença doncas amb Epifania, tradicionalament lo 6 de genièr, que se manja una galeta. A l’interior i es amagada una fava e lo que la tròba bota la corona.

Per poder tirar los Reis, vaquí la recèpta :

UstensilsIngredients
un ensaladièr
un dosaire
un foet
un cotèl
un culhièr
un mòtle
un pincèl
un forn
50 gramas de burre
60 gramas de sucre
2 uòus + 1 mujòl
60 gramas de polvera d’amètla
2 rotlèus de pasta fulhetada
1 gòt d’aiga
1 fava

D’en primièr, mesclar dins un ensaladièr lo burre mòl, lo sucre, los uòus e la polvera d’amètla. Puèi, desrotlar la pasta dins lo mòtle (sul papièr) e i pausar la mescladissa dessús amb un culhièr bèl. Plaçar la fava e apondre la segonda pasta per amagar la garnitura. Umidificar los bòrds per los pegar amassa. Per acabar, far de dessenhs al cotèl sul cobertor e passar lo mujòl al pincèl sus la galeta. Un còp aquò fait, enfornar 30 mn a 170°C.

Bon apetís !

Aurèlia Lagarde e la còla