Ua activitat culinària simpla, agradiva e collaborativa a har en classa : participacion de tots, ingredients de bon manejar, vocabulari cambiadís e sustot la bona aulor qui s’espandeish per la classa e per l’escòla … hummm !!!

Materiau :
– 2 saladèrs
– 1 culhera
– 1 platèu
– 1 horn de micro-ondas
– motles de papèr
– 1 balança
Ingredients :
– 250 g de cornflakes
500 g de chocolat negre
– 50 g de burre
– 3 culhèras de sucre tris

Recèpta :

En un saladèr, talhucar lo chocolat e lo burre. Hà’us hóner au horn de micro-ondas. Hornir lo sucre tris. Mesclar de com cau. En un aute saladèr, barrejar los cornflakes. Puish, hornir la mescla de chocolate de burre dab los cornflakes e mesclar a tot doç dinc a que sian plan arrecobrits tots los flòcs. Dab ua culhera, har pielòtas hens los motles de papèr. Hicar los motles sus un platèu. Hicar 2 òras au frigò abans de gostar.

Pèir Sacaze e la còla